Mitä Stephen King kertoo meille nettipelaamisesta?

 

Stephen King on yksi koko maailman ylivoimaisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista kirjailijoista kautta aikojen. Hänet tunnetaan luovana nerona, joka on kirjoittanut maailman kuuluisimpia teoksia esimerkiksi kauhun genressä. Hänen kuuluisimpiin teoksiin kuuluu esimerkiksi The Shining, It, sekä Pet Sematary. Kaikki nämä teokset kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja antavat lukijoille useita tunteja viihdettä, jota he eivät ikinä tule unohtamaan. Stephen Kingin tavoista kertoa tarinoita ja luoda mielenkiintoisia maailmoja voidaan ottaa oppia myös nettipelien maailmassa ja uusien nettipelien (ja videopelien yleisesti) kehittämisessäkin. Kingin kirjat kertovat tarinoita jo itsessään mielenkiintoisesti, mutta tarinoiden luomaa kokemusta voidaan vielä kehittää entisestään lisäämällä siihen graafisia elementtejä, eli grafiikat, joita videopeleissä näet.

Pelit ovat tapa kertoa tarinoita


Maailmassa on lukemattomia erilaisia tapoja, joiden avulla tarinoita voidaan kertoa. Suurimpia esimerkkejä ovat juurikin esimerkiksi kirjat, elokuvat, sekä sarjat. Yksi parhaista tavoista kertoa tarinoita näiden lisäksi ovat kuitenkin videopelit. Syynä tälle on se, miten videopelien avulla tarinan kertoja voi tuoda esille suuren määrän erilaisia mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka voisivat jäädä huomaamatta tai tuomatta esille, jos visuaalisia ja graafisia menetelmiä ei ole saatavilla. Pelien grafiikoiden avulla tarinasta voi usein tehdä entistäkin elävämmän, esimerkiksi kirjan versioon verrattuna. Oletko kiinnostunut Stephen Kingin elämänkerrasta, ajatuksista, teoksista tai yleisistä tiedoista? Tutustu häneen tarkemmin Wikipediassa.


Pelit ovat tapa lisätä graafisia komponentteja tarinoihin


Hyvä puoli videopeleissä on se, että ne antavat mahdollisuuden kertoa mielenkiintoisia ja mullistavia tarinoita yksityiskohtaisten grafiikoiden avulla. Tämä avaa mahdollisuuksia erilaisten kokemusten luomiselle, jotka eivät välttämättä olisi mahdollisia pelkän tekstin avulla. Grafiikat tekevät tarinasta kenties realistisemman ja saattavat luoda ilmapiirin, jossa kokee itse olevansa videopelin sisällä. Tämä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen työkalu tarinan kertojille, sekä pelinkehittäjille. Kirjailijan luoma kirjallinen versio tarinasta voidaan ottaa ja sitä voidaan käyttää inspiraationa graafisen kokonaisuuden luomiseksi. Se on tärkeä työkalu. Videopelien tapaista mielenkiintoista ja luovaa viihdettä löytyy Boost Casinosta, josta löydät Suomen ylivoimaisesti parhaat kolikkopelit.


Pelit mahdollistavat vuorovaikutuksen tarinan kanssa


Yksi videopelien parhaista puolista tarinoiden kertomisen osalta on se, miten ne antavat mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa tarinan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja voi esimerkiksi omilla teoillaan ja päätöksillään päättää, miten pelin tarina tulee etenemään. Tämän avulla on mahdollista kertoa useita mielenkiintoisia tarinoita yhden videopelin avulla. Toisin sanoin, useita tarinoita saadaan mahtumaan yhteen pakettiin. Mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa tarinan kanssa on myös mikä erottaa videopelit elokuvista. Elokuvat kertovat videopelien tapaan tarinan visuaalisesti, mutta ero on siinä, että videopelit antavat graafisen ja visuaalisen komponentin lisäksi pelaajalle mahdollisuuden kokea omien päätöstensä vaikutukset pelin ja tarinan etenemiselle. Oletko kiinnostunut siitä, miten voit kirjoittaa mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia tarinoita videopeleille? Tutustu aiheeseen ja opi uusia vinkkejä Gamedesiningin verkkosivuilla.


Pelit ovat tapa luoda tunnelmaa tarinalle


Koska videopelit sisältävät graafiset komponentit, ovat ne hyviä työkaluja juurikin sellaisen ilmapiirin ja tunnelman luomiselle, kuin kirjassakin on ajateltu. Tämä mahdollistaa siis sen, että esimerkiksi tarinan pelottavuutta voidaan korostaa ja tuoda helpommin esille, jos käytössä on useita erilaisia visuaalisia efektejä, kuten yleisimmissä tapauksissa verta tai tietynlainen värimaailma. Nämä ovat juurikin asioita, joista Stephen King pitää videopeleissä.


Lähetä kommentti

0 Kommentit