Stephen King - Elisa Viihde

Elisa Viihde

Lista Kingin elokuvista Elisa Viihde palvelussa


SE (1990)

SE voi olla mikä tahansa. Raateluhampain varustettu hirviö, joka ei pysy valkokankaalla. Jotain omituista, joka piileskelee kellarissa. Mikä hyvänsä pahin pelkosi onkaan, kukaan ei tunne sitä paremmin kuin Stephen King Kingin vuonna 1986 julkaisemaan bestselleriin perustuva Se on selkäpiitä karmiva, järkyttävä matka suoraan intiimin pelon lähteelle. Harry Anderson, Anette O'Toole, John Ritter ja Richard Thomas ovat pääosissa elokuvassa, jossa Uudessa Englannissa sijaitsevassa pienessä kylässä vaikuttava pahantahtoinen voima otta klovnin (Tim Curry) olomuodon. Mutta tästä touhusta on pelleily perin kaukana. Klovni terrorisoi nuorisoa ja saattaa epäonnekkaimmat heistä manalan majoille rutkasti ennen aikojaan - kunnes jotkut nuoret päättävät taistella vastaan. Paha nostaa jälleen päätään 30 vuotta myöhemmin: tällä kertaa se on ilkeämpi, vihaisempi ja kuolettavampi. Ystävykset, jotka muistavat nuoruuden kauhut liiankin hyvin, liittoutuvat jälleen taistellakseen Pahaa vastaan.


Riding the Bullet (2004)

Alan Parker on nuori maalari Mainesta, jonka töissä kuolema on toistuva teema. Alan uskoo, että on menettämäisillään tyttöystävänsä ja yrittää tehdä itsemurhan omana syntymäpäivänään. Alan ei onnistu aikeessaan ja huomaa, että dramaattinen tapahtuma on avannut pimeitä portteja päästänyt kuoleman hänen elämäänsä. Pian nuorukainen saa kuulla, että hänen äitinsä on kuolemaisillaan. Matka äidin kuolinvuoteen ääreen kaukaiseen sairaalaan on todellinen painajaismainen road-trip, jossa kuskina toimii itse Kuolema...

Maailmankuulun kauhukirjailija Stephen Kingin mittavasta tuotannosta on aikaisemmin filmattu lukuisia elokuvia. Riding the Bullet ilmestyi alkuaan nettikirjana, joka sai Internetin totaalisen sekaisin ilmestymishetkellään - 24 tunnin sisällä 400 000 kauhunnälkäistä fnia oli ladannut kiehtovan uutuuden kotikoneisiinsa.


Kunnes kuolema meidät erottaa (2014)

Kaikki ihailevat ja kadehtivat Darcya (Joan Allen) - ja miksi eivät kadehtisi: hänellä on kolme aikuista, hyvin menestynyttä lasta ja aviomies (Anthony LaPaglia), joka palvoo vaimoaan vielä 25 yhteisen vuoden jälkeen. Niinpä Darcyn järkytyksellä ei ole mitään rajoja, kun hän sattumalta pääsee puolisonsa kammottavan salaisuuden jäljille...


Carrie (2013)

Carrie White (CHLOË GRACE MORTEZ) - ujo ja syrjäänvetäytyvä teinityttö, joka elää suojattua elämää äärimmäisen uskonnollisen äitinsä (JULIANNE MOORE) kanssa - päästää telekineettiset voimansa valloilleen pienessä kotikaupungissaan tultuaan nöyryytetyksi koulun tanssiaisissa. Elokuva perustuu Stephen Kingin romaaniin.


SE (2013)

Andrés Muschiettin ("Mama") ohjaama kauhutrilleri "Se" perustuu Stephen Kingin erittäin suosittuun samannimiseen romaaniin, joka on pelottanut lukijoita jo vuosikymmeniä. Kun Mainen osavaltion Derryn kaupungin lapsia alkaa kadota, nuoren lapsiryhmän on kohdattava suurimmat pelkonsa selvitellessään välejään ilkeän Pennywise-klovnin kanssa. Tämän murhia ja väkivaltaa sisältävä menneisyys ulottuu vuosisatojen taa.


Uinu, uinu lemmikkini (2019)

Stephen Kingin klassikkoromaaniin perustuvassa elokuvassa Uinu, uinu lemmikkini lääkäri Louis Creed (Jason Clarke), muuttaa vaimonsa (Amy Seimetz) ja kahden pienen lapsensa kanssa kaupungista maaseudulle Maineen. Syvältä metsästä perheen uuden kodin lähistöltä Creed löytää salaperäisen, kätketyn hautausmaan. Kun perhettä kohtaa tragedia, epätoivoinen Louis turvautuu naapurinsa Jud Crandallin (John Lithgow) apuun. Alkaa tapahtumien ketju, joka herättää pahan unestaan - kauhistuttavin seurauksin.


Pedon sydän (2001)

Varo matalia miehiä... Bobby Garfieldillä ei ollut aavistustakaan mitä tuo varoitus oikein tarkoitti. Mutta ennen kuin hänen nuoren elämänsä yhdestoista suvi on takana, hän tulee kyllä tietämään...ja samalla hän löytää syvältä itsestään rohkeuden ja anteeksiannon, joita hän ei osannut kuvitellakaan omaavansa. Anthony Hopkins on pääosassa tässä nostalgisessa elokuvassa, jossa sukelletaan pienen connecticutilaisen kylän ajankuvaan vuonna 1960. Hopkins esittää Ted Brautigania, salaperäistä erakkoluonnetta, jolla on yliluonnollisia kykyjä. Tedistä tulee opettaja ja isähahmo Bobbylle (Anton Yelchin) kun hän pyytää pojan apua välttääkseen epäilyttävät tahot, jotka yrittävät päästä hallitsemaan Tedin voimia. Scott Hicksin (Loisto) ohjaama ja William Goldmanin Stephen Kingin novellikokoelman pohjalta kirjoittama Pedon sydän on suurenmoinen elokuva.


Piina (1990)

Tämä Oscar©-palkittu elokuva on sydämenpysäyttävä psykologinen trilleri ja yksi kaikkien aikojen parhaista kauhuelokuvista.

William Goldman (Presidentin miehet) on sovittanut käsikirjoituksen Stephen Kingin romaanin pohjalta ja elokuvan ohjauksesta vastaa Rob Reiner (Kunnian miehiä). Tämän Hitchcock-tyylisen kahden mielen - yhden veitsenterävän ja yhden nuijaakin tylsemmän - välisen taistelun pääosissa loistavat Kathy Bates (Titanic) ja James Caan (Kummisetä).

Kirjailija Paul Sheldon (Caan) ei muista lumimyrskyn aiheuttamaa auto-onnettomuuttaan. Hän ei myöskään muista saaneensa apua lojuessaan tajuttomana. Hän muistaa ainoastaan heränneensä Annie Wilkesin (Bates) - mielisairaan ihailijansa - kotoa. Ja Anne on päättänyt vakaasti pitää mielikirjailijansa omana vankinaan lopun ikäänsä!


Carrie (1976)

Tämä Stephen Kingin menestysromaaniin perustuva, mestariohjaaja Brian De Palman kammottava trilleri pureutuu tajuntaan, ravisuttaa sitä eikä päästä irti! Sissy Spacekin, Piper Laurien (Oscar©-ehdokkuudet napanneissa rooleissa*), John Travoltan sekä Amy Irvingin tähdittämä äärimmäinen koston fantasia on absoluuttisen lumoava ja kauhistuttavan nokkela. Ehdoton kauhuklassikko!

Koulukiusauksen kohde Carrie (Spacek) on epävarma, syrjitty lukiolainen ilman ystäviä... joka ei itse aavista 'salaisten voimiensa' telekineettistä vahvuutta. Mutta kun hänen psykoottinen äitinsä ja sadistiset koulutoverinsa lopulta menevät liian pitkälle, tämä ennen niin ujo teinityttö muuttuu hillitsemättömäksi, kostonjanoiseksi voimanpesäksi joka 'erikoislahjansa' avulla päästää helvetin irti kuuluisassa elokuvallisessa raivokohtauksessa täynnä verta, liekkejä ja tulikiveä ja vie sinut aina kauhun syvimpiin syövereihin ja vielä syvemmälle!


Musta torni (2017)

Stephen Kingin fantasiaromaanisarjaan perustuva "Musta torni" kertoo Jakesta, jolla on yliluonnollisia kykyjä. Hänen unissaan vierailevat usein viimeinen revolverimies Roland Deschain (Idris Elba), joka käy ikuista taistelua Walter O'Dimia eli mustiin puettua miestä (Matthew McConaughey) vastaan. Päämääränään Rolandilla on estää Walteria kaatamasta Mustaa tornia, joka pitää koko universumin kasassa. Hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan lopullisessa taistelussa, jossa myös Jake on mukana.


Avain pakoon (1994)

Kansainvälisesti kehutut näyttelijät Tim Robbins ja Morgan Freeman tähdittävät kiehtovaa The Shawshank Redemption -draamaa toivosta, ystävyydestä ja sovituksesta vankilan muurien takana. Huippusuositun Stephen Kingin novelliin pohjautuva elokuva kertoo liikuttavan tarinan ihmisyydestä. Elinkautista kärsivä Red (Freeman) ja murhasta syyttömänä tuomittu pankkiiri Andy Dufresene (Robbins) kehittävät odottamattoman ja yli 20 vuotta kestävän ystävyyden. Toivosta muodostuu heille eloonjäämiskeinoista parhain. The Shawshank Redemption -elokuvan kammottavissa olosuhteissa ja väkivallan jatkuvan uhan läsnä ollessa kaksikko lunastaa sielunsa takasin ja löytää vapauden sydämistään.


Cell (2016)

Mystinen kännykkäsignaali, joka sulattaa ihmisten aivot ja muuttaa heidät verenhimoisiksi ja alkukantaisiksi hirviöiksi, aiheuttaa kaaosta ja pakokauhua ympäri maapalloa. Maailmanlopun tunnelmissa sinnittelevät Samuel L. Jackson (Big Game, Kingsman: Salainen palvelu), John Cusack (Maps to the Stars, 1408) ja Isabelle Fuhrman (Orphan - Ottolapsi, Nälkäpeli) pakenevat pohjoiseen turvaan, mutta huomaavat pian, että signaalin vaurioittamat ihmiset eivät jää lopullisesti eläimellisiksi tappajiksi, vaan heistä alkaa kehittyä jotain uutta ja entistä hirvittävämpää... CELL perustuu kauhun kiistattoman kuninkaan Stephen Kingin romaaniin Kuulolla.


> Siirry palveluun tästä

Listaa päivitetty: 7.8.2020 12:56

Lähetä kommentti

0 Kommentit