Stephen Kingin elokuvat listattuna paremmuusjärjestyksessä

Stephen King movie collection

Stephen King elokuvat

Ajattelin listata Kingin elokuvat paremmuusjärjestyksessä. Tämä on siis minun oma henkilökohtainen listani, eikä tässä ole katsottu IMDb pisteitä tai muitakaan pisteytyksiä. Listaan toistaiseksi vain 10 elokuvaa.

1. Vihreä maili

Vihreä maili (The Green Mile) on Frank Darabontin ohjaama draamaelokuva vuodelta 1999. Elokuva perustuu Stephen Kingin kirjaan Kuoleman käytävä, joka kertoo kuolemaantuomittujen viimeisistä hetkistä. Vihreä Maili oli ehdolla parhaan miessivuosan esittäjän (Michael Clarke Duncan), äänityksen, käsikirjoituksen, sekä parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi.

2. Hohto

The Shining – Hohto on vuonna 1980 ensi-iltansa saanut Stanley Kubrickin ohjaama kauhuelokuva. Se perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Pääosia näyttelevät Jack Nicholson ja Shelley Duvall. Elokuva on useasti valittu yhdeksi kautta aikojen parhaista ja pelottavimmista kauhuelokuvista. Se ei nojaa raakuuteen vaan lähinnä psykologiseen kauhuun. Stephen King ei ollut alun perin tyytyväinen Hohto-elokuvaan, koska Kubrick muutti juonta vahvasti ja muutti useita kohtauksia.

3. Uinu, uinu lemmikkini

Uinu, uinu lemmikkini (Pet Sematary) on vuonna 1989 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva, joka perustuu kirjailija Stephen Kingin samannimiseen teokseen. Elokuvan on ohjannut Mary Lambert ja Stephen King itse on toiminut elokuvan käsikirjoittajana. Kingin suosikkibändeihin lukeutuva punk rock -yhtye Ramones teki elokuvalle kappaleen ”Pet Sematary”, joka soitetaan elokuvan lopputekstien aikana.

4. Piina

Piina (Misery) on yhdysvaltalainen vuonna 1990 ensi-iltansa saanut jännityselokuva. Sen on ohjannut Rob Reiner, ja se perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Pääosia näyttelevät James Caan ja Kathy Bates. Elokuvaa pidetään yleisesti yhtenä onnistuneimmista Stephen King -filmatisoinneista.

5. Salainen ikkuna

Salainen ikkuna on Stephen Kingin novelliin Salainen ikkuna, salainen puutarha perustuva jännityselokuva. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut David Koepp. Pääosia esittävät Johnny Depp, John Turturro ja Maria Bello. Salainen ikkuna on Koeppin esikoisohjaus.

6. Stand by Me – viimeinen kesä

Stand by Me – viimeinen kesä (engl. Stand by Me) on Rob Reinerin ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 1986. Elokuvan nimi tulee Ben E. Kingin samannimisestä musiikkikappaleesta. Tarina perustuu Stephen Kingin pienoisromaaniin nimeltä Ruumis (engl. The Body). Elokuva kertoo lapsista, jotka lähtevät etsimään kuolleen pojan ruumista. Seikkailulla sattuu kaikenlaisia kommelluksia, jotka lähentävät ystävyksiä entisestään. Pojat jakavat ilonsa ja surunsa. Elokuva on neljän pojan kasvutarina.

7. Rita Hayworth – avain pakoon

Rita Hayworth – avain pakoon (The Shawshank Redemption) on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut Frank Darabontin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva. Elokuva perustuu Stephen Kingin pienoisromaaniin Rita Hayworth and Shawshank Redemption (suom. Rita Hayworth ja Shawshankin vankila, 1982). Elokuvan pääosissa näyttelevät Tim Robbins (Andy Dufresne) ja Morgan Freeman (Ellis ”Red” Redding). Elokuva on kuvattu Ohion osavaltion vankilassa.

Rita Hayworth – avain pakoon jäi ilmestyessään vähäiselle huomiolle, mutta on myöhemmin saavuttanut suuren suosion.

8. Mallioppilas

Mallioppilas (engl. Apt Pupil) on Bryan Singerin ohjaama elokuva vuodelta 1998. Se perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan samannimiseen pienoisromaaniin. Elokuvan on käsikirjoittanut Brandon Boyce ja sen pääosia näyttelevät Ian McKellen ja Brad Renfro. Frendeistä tuttu näyttelijä David Schwimmer tekee elokuvassa pienen roolin.

9. Christine – tappaja-auto

Christine – tappaja-auto on John Carpenterin ohjaama, vuonna 1983 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva. Elokuva perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan samannimiseen romaaniin.

John Carpenter paitsi ohjasi elokuvan, myös sävelsi siihen musiikin.

10. Maissilapset

Maissilapset (Children Of The Corn) on vuonna 1984 tehty kauhuelokuva. Elokuva perustuu kirjailija Stephen Kingin samannimiseen novelliin. Elokuvan on ohjannut Fritz Kiersch. Elokuva ei ole juuri saanut arvostusta kriitikoiden keskuudessa, ja vielä vähemmän sitä ovat saaneet sen seitsemän jatko-osaa ja uusintaversio.

Lähetä kommentti

0 Kommentit