Lyhyt arvio uudesta Uinu, uinu lemmikkini elokuvasta

Uinu, uinu lemmikkini 2019

Alkusanat

Ajattelin kirjoitella tälle sivustolle ensimmäisen elokuva-arvostelun, mutta erittäin pienen sellaisen. En tarkastele kirjaa, vaan lähinnä mietteitä uudesta versiosta hitusen vertaillen sitä ensimmäiseen 1983 vuoden versioon. Alkuperäisteoksen suurena fanina, odotin elokuvaa todella paljon ja tässä mietteet uudesta Uinu, uinu lemmikkini elokuvasovituksesta. Olihan alkuperäisteoksesta kulunut jo 30 vuotta ja nyt joku päätti tehdä kirjaan perustuvan elokuvan uudelleen.

Jos et ole elokuvaa vielä nähnyt, niin jätä lukeminen tähän!

Mielestäni elokuva alkoi mallikkaasti ja olin heti alkumetreillä fiiliksissä, mutta jostain syystä se lopahti nopeasti. En ole aivan varma, mutta jostain syystä tuntui, että kaikki alkoi todella nopeasti. Tyhmästi sanottu, mutta muistelin ensimmäistä elokuvaa ja jotenkin tuntui, että siinä tarinaa ja hahmoja pohjustettiin enemmän. Voi olla, että muistan väärin, koska siitä on jokunen vuosi, kun alkuperäisen elokuvan olen nähnyt.

"Elokuvan alussa Creedin perhe muuttaa uuteen taloon Ludlowiin Maineen. Perheeseen kuuluvat vanhemmat Louis ja Rachel, heidän lapsensa Ellie ja Gage sekä Ellien kissa Church. Talon tontti on iso, ja kylkiäisenä siihen kuuluu myös paikallisten lasten rakentama lemmikkien hautausmaa, jonka Ellie sattumalta löytää seuratessa eläinnaamioihin pukeutuneiden kylän lasten hautajaiskulkuetta. Naapurin pappa Jud Crandall, jonka Ellie kohtaa hautausmaalla, kertoo, että hautausmaalle on haudattu rekkojen alle jääneitä eläimiä, ja hautaus Ludlowissa on muodostunut eräänlaiseksi rituaaliksi."

Muutoksia alkuperäisteokseen oli jokusia, joita tajusin pikku hiljaa elokuvan edetessä. Esimerkiksi hautajaiskulkuetta ei ollut, Timmy Batermanin tarinaa ei käsitelty elokuvassa ollenkaan, Ellie jää rekan alle toisin kuin alkuperäisessä, jossa Gage jää rekan alle sekä Louis ei joudu haudatuksi. Elokuvan aikana muutokset eivät varsinaisesti haitanneet minua, mutta loppu puolella alkoi hieman häiritsemään Louisin hautaus.

"Tässäkö tämä nyt sitten oli?"

Starcrawler bändin coveroima Pet Sematary soi taustalla ja mietin, että miksi nämä muutokset haittasivat minua aluksi? Vertasinko koko elokuvaa liikaa ensimmäiseen osaan. Kenties vähän liikaakin, mutta nyt tarkemmin mietittynä, yllä luettelemani muutokset olivat ihan hyvästä. Miksi tehdä täysin kopiota alkuperäisestä? Uusi versio onnistui kunnioittamaan alkuperäisteosta sekä kirjaa loistavalla tavalla, johon oli saatu tuotua uutta omalla twistillä. Ainoat miinukset omasta mielestäni oli, että Timmy Batermanin tarina olisi voitu lisätä elokuvaan sekä hahmoille olisi annettu hieman lisää aikaa alussa.

Loppusanat ja arvosana

Uusi Uinu, uinu lemmikkini onnistui juuri siinä missä pitääkin ja oli loppujen lopuksi erittäin viihdyttävä kokemus. Suosittelen elokuvaa kaikille Kingin faneille, kirjasta tykänneille, alkuperäisteoksesta tykänneille ja kaikille muillekin.

Arvosana: 7.5/10

Osta Uinu, uinu lemmikkini kirjana, e-kirjana sekä äänikirjana

- Adlibriksesta (Nidottu pokkari)
- Adlibriksesta (Äänikirjana)
- Adlibriksesta (E-kirjana)
- Elisa kirjasta (E-kirjana)
- Elisa kirjasta (Äänikirjana)
- Nextorysta (Äänikirjana / E-kirjana)

Lähetä kommentti

0 Kommentit