Se (It)

Se (It)

Se kertoo Mainelaisesta pikkukaupungista nimeltään Derry (joka on käynyt tutuksi muistakin Kingin kirjoista). Siellä piilee pahuus, äärimmäinen pahuus, jota tämän kirjan päähenkilöt; Bill, Ben, Ritchie, Beverly, Eddie, Stan ja Mike lähtevät kukistamaan. Nämä seitsemän lasta muodostavat ”Häviäjien kerhon”, josta tuleekin ajanmittaan voittajien kerho, sillä heissä piilee yhdistyvä voima.

Itseasiassa kirja on kertomus lapsista ja lasten peloista. King maalaa jälleen kerran loistavan ja yksityiskohtaisen kuvauksen henkilöhahmoistaan. Tämä kirja on pelottava, koska se on toisaalta niin todellinen ja tässä kirjassa on ”Sitä”.

Se käyttää hyväkseen lapsien pahimpia pelkoja, näin ollen se pystyy helposti omaksumaan minkä tahansa eri muodon. Se on niin sanottu muodonmuuttaja. Se on jokaisen henkilökohtainen painajainen. Ja tämä painajainen käy toteen.

Kirjassa seurataan kahden eri tarinan kulkua. Se kun ”Luuseri kerhon” jäsenet olivat lapsia ja toinen jossa kerho kokoontuu uudelleen 27 vuoden jälkeen tekemään kaiken jälleen uudestaan.

Julkaisuvuosi: 1986
Sivumäärä: 1134

Hae kirjaa

BookBeat (E-kirja)
Finlandiakirja.fi

Filmatisoinnit

It (1990) 6.9/10
It (2017) 7.4/10

Lähde

Piina.net

Lähetä kommentti

0 Kommentit