Julma Leikki (Gerald’s Game)

Julma leikki

Julma leikki (Gerald's Game, 1992) on amerikkalaisen kirjailijan Stephen Kingin kirjoittama romaani. Kirjaan perustuva elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2017.

Juoni

Kirja kertoo n. 40-vuotiaasta lakimiehen vaimosta, Jessie Burlingamesta, joka antaa seksileikin yhteydessä miehensä, lakimies Gerald Burlingamen, kahlita hänet käsiraudoilla vuoteeseen. Jessie ei pidä sidottuna olemisesta, sillä se on uutta hänelle ja hän huomaa Geraldin raiskausfantasian minkä halua toteuttaa Jessielle. Jessie potkaisee Geraldin päältään. Hetken päästä, samalla kun Jessie käskee Geraldia irroittamaan hänet raudoista, Gerald saa sydänkohtauksen. Hän kaatuu maahan kolauttaen päänsä lattiaan ja kuolee. Seuraavat 21 tuntia elämästään Jessie viettää parisängyn tolppiin kahlehdittuna yksin keskellä ei mitään. Yrittäessään paeta tilanteesta, Jessie joutuu kamppailemaan janon, rannekipujen ja päänsä sisällä asuvien äänien kanssa. Yhtäkkiä huoneeseen ilmestyy olio, joka on vitivalkoinen ja silmät pohjattomat mustat. Olion kädet ylettyvät polviin saakka ja kädessään se kantoi ihmisen nahasta tehtyä matkalaukkua, joka oli täynnä ihmisen luita. Jessie hätääntyy, eikä usko pääsevänsä oliolta pakoon, ellei...

Auringon pimennyksen aikaan 20. heinäkuuta 1963, samana päivänä kun Jessietä nuorena ahdistellaan, Dolores Clairborne tappoi miehensä. Tämä kuvataan kirjassa Doloreksen tunnustus.

Julkaisuvuosi: 1992 / 1993
Sivumäärä: 367

Hae kirjaa

Finlandiakirja.fi
Antikvariaatti.net

Filmatisoinnit

Gerald’s Game (2017) 6,6/10

Lähde

Wikipedia - Julma leikki

Lähetä kommentti

0 Kommentit